fbpx

VANLIGA FRÅGORv

Midsommarfesten håller på mellan den 22 juni till den 24 juni. Insläpp sker från 20:00 och stängning är kl 02:00 alla dagar. 

Den 24 juni är det även familjedag. Då är området öppen mellan 12:00 – 16:00. 

Vi har flera olika biljettyper. Festivalpass och VIP biljetter. Hitta den som passar dig bäst på vår hemsida www.midsommarfesten.se. Där kommer du även vidare till vår auktoriserade biljettåterförsäljare Ticketmaster. Enstaka dagsbiljetter släpps i ett senare skede. 

Alla biljettköp anses som en personlig värdehandling. För att styrka att biljetten tillhör dig ska du ha med en giltig legitimation ,så som: 

  • Svenskt pass 
  • Svenskt nationellt id-kort 
  • Svenskt körkort 
  • Svenskt SIS-kort 
  • Eller annan giltig ID handling som godkänts av den svenska staten. 

Det är 18 års åldersgräns under festivalens kvällstider, även i målsmans sällskap. Alla under 18 år är varmt välkomna på vår familjedag den 24 juni. 

All typ av otillåten entré hanteras på plats av våra ordningsvakter och polisanmäls. 

Förutom att lyssna på alla otroliga artister som kommer uppträda så erbjuder vi även tivoli, spel, tatuerare, barberare och flera olika aktiviteter samt ett stort område med olika typer av mat. Självklart finns det flera stora barer också för den som är törstig. 

Tänk på att egen mat eller dryck inte är tillåtet att ta med sig in på festivalområdet. Dock får du ta med en tom PET-flaska som du kan fylla med vatten inne på området. 

Nej på våra festivaler finns det ingen garderob. Tänk på att tex paraply inte är tillåtet att ta med sig in på området. Stora ytor är regnsäkrade. 

Vi har ett avsett rökområde som man enkelt hittar om man följer skyltarna. 

Ja alla ytor är tillgängliga för att alla ska kunna ta sig runt obehindrat. Som publik finns det även ett eget reserverat område som prioriteras för alla med funktionsvariationer.  

Under festivalens alla öppettider har vi sjukvårdare på plats. Dom hittar man precis innanför entrén. 

Området kommer även patrulleras av flertalet ordningsvakter som alltid kan hjälpa dig om du ser eller befinner dig i en situation som kräver hjälp. 

I händelse av en nödsituation då området behöver utrymmas ska du ta dig till den närmsta nödutgången. Alla nödutgångar är upplysta.

Vi tillämpar engångsentré under festivalen, det innebär att om du besökt oss en kväll men av någon anledning väljer att gå ifrån så är du välkommen tillbaka en annan dag igen. Vi värnar om allas säkerhet och tar ansvar för dig som besökare. Under familjedagen är det fri in och utpassage. 

Nej, vid varje in passage vid en av våra entréer görs en kontroll av dig som besökare. Görs bedömningen att du är för berusad eller inte kan uppvisa giltig legitimation nekas du entré. 

Vid ett sådant tillfälle återbetalas EJ förbetald entrébiljett. 

Vi tar inte emot kontanter. Däremot accepterar vi nästan alla kreditkort och Swish. 

Även fast festivalen är utomhus så tillåter vi inga djur på området. Detta har med ljudnivån inne på området att göra. 

Midsommarfesten arrangerar inga egna boenden för våra gäster. Däremot finns det gott om campingplatser och Hotell i Leksand. Vill du ha tips på olika boenden kan du samla inspiration på https://www.visitdalarna.se/boende/leksand  

Vi hänvisar våra bilburna besökare till parkeringen vid kulturhuset (ca 3 minuters gångväg) 

Festivalområdet är beläget centralt i Leksand med ca 5 minuters gångavstånd från stadskärnan. Leksand är även bra utrustad med lokal trafik så som bussar (se mer på https://www.dalatrafik.se/)  och regional trafik så som bland annat tåg (se mer på https://www.sj.se/).  

Borttappade och kvarglömda saker förvaras av oss vid entrén om de lämnas in av en gäst eller hittas av personalen. För att få tillbaka dina saker kontaktar du oss på hej@midsommarfesten.se och märker mejlet med ”Borttappat” samt datumet som sakerna försvann. Beskriv föremålet och eventuella saker som kännetecknar det du saknar. Efter 3 veckor lämnas ID handlingar, plånböcker, mobiltelefoner mm. alltid in till polisen. 

information

Biljettsläpp 2023

Pre Sale 799:- – Ons 1 mars 12.00*
Ordinarie 999:- – Tors 2 mars 09:00**

*Presale för 799:-! – Onsdag 1 mars.
Onsdag 1 mars 12.00 släpps 1000 exklusiva festivalpass för endast 799:-, för att få ta del av erbjudandet behöver du prenumerera på vårt nyhetsbrev senast en timme innan biljetterna släpps. Signa upp dig via www.midsommarfesten.se

**Ordinarie biljettsläpp från 999:-! – Torsdag 2 mars.
Torsdag 2 mars 09.00 släpps årets ordinarie biljetter. Priset för festivalpass börjar på 999:- och ökar sedan stegvis fram till festivalen. 

 

Festivalområdet blir dubbelt så stort!

En av årets stora nyheter är att Midsommarfesten flyttar till Arenatorget och ökar det dubbla i storlek i syfte att ge plats för ett större väderskydd, fler barer och toaletter men framförallt mer nöje! Festivalområdet växer från ca. 10.000m² till 19.000m² och kommer likt tidigare även i år att inrymma tivoli med aktiviteter och karuseller, tatuerare, flertalet matserveringar och mycket mer! 

 

Åldersgräns

18+ under kvällsevenemangen, gäller även i målsmans sällskap. Ingen åldersgräns dagtid under familjedagen som arrangeras under dagtid på midsommardagen.

Kontakt & Frågor

hej@midsommarfesten.se
FB-meddelande


Midsommarfesten pågår den 22-24 juni i Leksand och presenteras i samarbete med Leksands midsommarvecka. Varmt välkomna!

(Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar)